Kategori: Publika evenemang 2022


dd


KULTURKVÄLL 

30 juli kl 18-22

100 kr inträde, betalas på plats

Föreningen Vrångsholmen bjuder in till kulturkväll i samband med den årliga utställningen Skimmer. Under kvällens lopp bjuds det på kultur och konstnärliga möten av hög klass under avslappnade former, och det serveras mat och något att dricka för en billig peng.
f
f

Konstevenemang: Residens Vrångsholmens öppna hus

Lördag 13 augusti

Välkommen till öppet hus med Residens Vrångsholmen!

Under dagen presenteras delar av de konstnärliga processer som växt fram under årets ’Residens Vrångsholmen’. I huset finns också en permanent utställning om byggnaden Vrångsholmens historia och en loppis. Under kvällen bjuds mat och dryck till självkostnadspris.

Residens Vrångsholmen är ett kollektivt konstresidens som pågår 7-14 augusti i år. Residenset bygger på konstnärlig kunskapsdelning och konceptet innefattar att alla deltagande konstnärer håller var sin workshop för de resterande deltagarna.
14:00 – 18:00 Öppet hus och visning av konstnärliga processer
18:00 – 20:00 Gemensam middag med residensets deltagare (föranmälan krävs)

För att delta under middagen krävs anmälan senast torsdag 11 augusti. Anmäl dig till vrangsholmenskola@gmail.com. Kostnad 50 kr/person via swish.
MED GENERÖST STÖD AV
Västra Götalandsregionen
Kulturrådet
Tanums kommun

Open Call – Residens Vrångsholmen

OPEN CALL Konstnärsresidens
Deadline för ansökan: 17 april 2022

Nu finns möjligheten för dig som verksam konstnär att söka till Residens Vrångsholmen 2022, ett kollektivt residens i Tanums Kommun som äger rum den 8-14 augusti. Residenset bygger på konstnärlig kunskapsdelning och konceptet innefattar att alla deltagande konstnärer håller var sin workshop för de resterande deltagarna. Vi söker dig som är intresserad av att pröva ditt arbete i en interdisciplinär kontext.
Visionen med Residens Vrångsholmen är att lyssna till varandras kunskap och erfarenhet genom att turas om att leda och följa. Vi lägger stor vikt vid att försöka skapa ett inkluderande klimat, och tror att den individuella konstnärliga praktiken gynnas av det gemensamma. För att delta under veckan ska du hålla en workshop inom ditt konstnärliga fält för den resterande gruppen. Du förväntas även delta i samtliga övriga deltagares workshops då residensets fundament bygger på gemensamt utforskande, samtal och reflektioner. Under veckan planerar vi tillsammans inför en publik visning som äger rum residensets sista dag, där allmänheten erbjuds att ta del av de konstnärliga processer som växt fram under veckan.
Ansök senast 17 april
– Skicka en kort beskrivning av den workshop du vill hålla, vad du behöver i form av material, plats, tid (ca 1500 tecken). Bifoga workshop-beskrivningen som en PDF till mailet och utelämna ditt namn i den, för att vi ska kunna vara så opartiska som möjligt vid urvalet. Döp dokumentet till något som har med din workshop att göra.
– Skriv en kort beskrivning av din konstnärliga praktik (max 1000 tecken)
– Bifoga CV, inkludera din ålder, genus och var du bor.
Skicka din ansökan eller frågor till
​vrangsholmenskola@gmail.com
Den workshop du/ni utformar ska helst vara 1-4 timmar lång, men vi uppmanar även att gå utanför den här ramen. Vill du/ni hålla flera kortare workshops, under en hel dag, eller två timmar vid två tillfällen, skriv gärna och fråga!
Vem blir antagen?​
Max 10 deltagare antas till Vrångsholmen Skola. I urvalet ligger stort fokus på att skapa en dynamisk sammansättning av spatiala, performativa, materialbaserade och konceptuella workshops men även baserat på ålder, genus och bakgrund. Besked om antagning meddelas 24 april.
Platsen för residenset, föreningen Vrångsholmen, drivs av konstnärer. Huset ligger vackert i skogen, nära till havet ca 15 minuter utanför Tanumshede. Det har mycket enkla faciliteter såsom utedass och enklare duschmöjligheter. Under residenset erbjuder Residens Vrångsholmen boende, kost, enklare workshop-material, arbetslokaler och resebidrag. Blir du antagen, kommer du att få betala en summa på 400:- för att bekräfta din plats.
Residenset stöds av Kulturungdom och Föreningen Vrångsholmen. För den som är medlem i Kulturungdom kan anmälningsavgift & hela resan återbetalas efter avslutat residens.