SKIMMER 2023

 

Skimmer 2023 konstnärer:

Elsa Agelii, Dorna Aslanzadeh, Jim Berggren, Nina Bondeson, Sanna Dahlman, Monica Englund, Camilla Engman.

Lina Gråskär, Rolf Gustavsson, Anna Gärberg, Torbjörn Hahne, Björn Hellström, Moa Hjärtström, Erik Hårdstedt,

Linnea Jardemark, Fredrik Johansson, Jessica Lundgren, Anna Elisa Nilsson, Kerstin Nilsson, Anna Olofsson,

Anne Pira, Nisimo Pochat, Nils Ramhøj, Catrin Serck Hanssen, Vladimir Stoces, Anna Svensson Elfström,

Kjell Törnqvist, Anna Unsgaard, Gabriel Unsgaard-Breife, Leon Unsgaard-Breife, Mona Wallström

 


* PROGRAM *


VERNISSAGE

 torsdag 27/7 kl 17.00

 

Anki Ebonsdotter

Anki gör under vernissaget en performance med sin fantastiska röst. Vrångsholmen bjuder in Anki i samarbete med 13festivalen.

www.instagram.com/ebonsdotter_artist/


Joel Heirås & Bengt Franzén

Sjunger och spelar några sånger av gammal vana


KULTURKVÄLL SKIMMER/ IMPULS

Lördag 29/7 kl 19.00

inträde 150 kr

I år bjuder vi in till kulturkvälle i samarbete med Klubb Impuls och 13festivalen, vilket vi är mycket glada för. Klubb Impuls samarrar och bjuder in Maria Norseth Garli med band och OKNYTT.  Vrångsholmen bjuder in Ursprunget och Älska Ödet Band, och 13 festivalen bidrar med medel.


Maria Norseth Garli

Maria är en experimentell singer/songwriter som sedan släppet av hennes debutalbum Golden och uppföljaren Silver Light har etablerat sig som en viktig röst på den norska musikscenen. Den 26 maj i år släpptes hennes tredje album ”Morning Light” på Sonic Transmissions Records, och har fått strålande recensioner i pressen:

”Maria Norseth Garli har gjort ännu en pärla av en skiva! […] Vackert, omtänksamt och starkt från en artist som verkligen har något på hjärtat!” – Jan Granlie/saltpeanuts*

På Morning Light fortsätter Maria Norseth Garli sin hängivenhet att vara med i något under lång tid, där musiken byggs upp organiskt, och där alla nyanser av röst och stråkar används som instrument. En magnetism uppstår i det som verkar vara för evigt, och i råheten och de många detaljerna som uppstår.

Marias röst är både skör och knivskarp och är insvept i ett dynamiskt hav av gitarrer.

HEMSIDA www.marianorsethgarli.com

MUSIK https://orcd.co/golden

MUSIKVIDEOS https://vimeo.com/user116229568

Maria Norseth Garli – sång, gitarrer

Lars Ove Fossheim – gitarr, sång

Nicolas Leirtrø – barytongitarr

Amalie Dahl – saxofon


OKNYTT

Oknytt bildades 2019, då fyra unga musiker fann varann i ett musikaliskt möte mellan svensk folkmusik och underfundig jazz. I oktober 2022 släpptes debutalbumet ’Något om en björk” – en samling berättelser om den stora världens utmaningar utifrån den lilla individens perspektiv, med vår natur och klimatkrisen i fokus. Kompositionerna är ett hopkok av brokig skogsjazz och finurlig folkmusik.

”Du får följa med in i Oknytts värld. Till det stora, men utsatta småfolket som håller till i små hus vid skogens slut – där sången föds och lever. Och den finns överallt, i solblandat regn, i en oväntad glänta eller under en krypande rotvälta. Sången lever för alltid. Varje småtting, varje fladdrande ögonblick måste bevaras, och det kräver aktsamhet, varsamhet och engagemang in i minsta frö och sädeskorn. Oknytt leder oss klart och tydligt, som en självständig norsk skogskatt. Utan brutalitet, bara med mjukhet.” – Lira Musikmagasin, 2022

På Vrångsholmen får vi höra dem som trio med sång, bas och gitarr. Sebastian Norén – gitarr & munspel, Jakob Ulmestrand – kontrabas och Rebecka Edlund – sång, text & musi

FACEBOOK www.facebook.com/oknyttmusik/

SPOTIFY :https://open.spotify.com/artist/4vzO2U8YffKudgur1X4HvA?si=aizuZ_j4SuutJDGo7iQlzA

YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=rOkrih99Xq4

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/oknyttmusic/

 

Rebecka Edlund – sång, text & musik

Sebastian Norén – gitarr & munspel

Jakob Ulmestrand – kontrabas


URSPRUNGET

URSPRUNGET består av Henrik Wartel på trummor och Marianne Holmboe på sång, slagverk och gitarr. Henrik har sin hemvist i jazzmusiken, men har gjort många utflykter, exempelvis till marockansk och indisk musik, samt på senare tid flamenco. Marianne har en 25-årig bana som sångerska och slagverkare inom arabisk musik och 15 år som flamencosångerska. Hon gör även egen musik i singer/songwriter-stil. Tillsammans undersöker Henrik och Marianne vad det kan bli för kompott när dom slår sina musikaliska påsar ihop.

www.marianneholmboe.se

www.henrikwartel.se

Marianne Holmboe, Sång, slagverk och gitarr

Henrik Wartel – trummor

 

 


Älska Ödet Band

Som en spinnoff på Joel Heirås och John Holmströms teater- och musikföreställning Älska Ödet har vi komponerat egna låtar och tonsatt andras texter, på existensiellt tema.  Tim har anslutit nyligen och kompletterar sången och pianot med spräckiga elektroniska ljud. TIllsammans bildar vi en trio i ett musikaliskt kontinuum mellan visa, jazz, improvisation och ljudkonst.

Marianne Holmboe från Ursprunget gästar med sång på två låtar.

www.perkis.com

joelheiras.se

 

 

Joel Heirås – Sång

John Holmström – Piano

Tim Perkis – Elektronik 

 

 


FINISSAGE

Söndag 30/7 kl 14.00

Erik Hårdstedt

I en en gitarrplockig folklig tradition snirklar Erik Hårdstedts låtar sig fram på udda villovägar.  Kryptiska, vemodiga, melodiska, tankeväckande och ständigt för långa, berör de viktiga ämnen som: Överkörda råttor, statistik, 80 tals metal, cykling, plast, A.I och en del historie förfalskningar och pseudovetenskap. Förvänta er dock inga kärleksånger, förutom möjligen en känslosam hyllning till två norska metalpionjärer.

www.erikhardstedt.se

 

 


SAMARBETSPARTER

Klubb Impuls är en av Göteborgs främsta scener att lyfta nyskapande ung jazz och improvisationsmusik med färmsta ändamål att lyfta spännande ny musik och verka för en jämställd jazzscen och inkluderande konsert-miljö.

Klubben drivs av arrangörerna Matilda Andersson och Sara Alexandersson med fysiska konserter presenterade på Kulturhuset Fängelset och Kvartersscenen 2Lång i Göteborg. Klubb Impuls ambition är att förnyas, utforska och att ge upplevelser av jazzmusikens olika uttryck. Punk, swing, noise, folk, rock, ljud. Allt kan rymmas i samma genre. Jazzklubben drivs genom ideella kulturföreningen PULS som grundades 2014 av en grupp unga musiker som på olika sätt mött och fastnat för jazzens fantastiska mångsidighet och lekfullhet med engagemang för att skapa ett inbjudande rum för publiken att ta del av. Där tändes en glöd att skapa en ny musikscen som aktivt verkar för att bli plats där publik i en inkluderande och välkomnande miljö får möta spännande jazz och improvisationsmusik och som även särskilt riktade sig mot unga. 

www.klubbimpuls.se


13Festivalen startades 2015 av Anna Carlson och Jill Lindström som ett försök att skapa en plattform och en scen för performance konst i ett utvidgat fält. En gränsöverskridande scen där bildkonstnärer, musiker, ljudkonstnärer,skådespelare, dansare m.fl.  kan mötas. Det som knyter dem samman är ett gestaltande som kan betraktas som performativt. Såväl etablerade konstnärer som studerande är välkomna att framträda. 13festivalen äger rum på  Konstepidemin i Göteborg.

13festivalen.com

Lämna ett svar